0 st: 0 kr 0
Frakt
40 kr
inkl. frakt Totalt
0 kr
Till Kassan
0 varor
 

Glas

Våra glas kommer ifrån Optileks AB, ett helsvenskt företag i Rättvik där det finns hög kompetens och den mest moderna maskinparken som finns på marknaden. 
Optileks har sedan sin början som enkelt sliperi utvecklats till att bli ett av nordens ledande företag inom glasproduktion. De har lärt sig mycket sedan de började för 40 år sedan och har istället för massproduktion valt att specialisera sig på de svåra lösningarna. Detta innebär dock inte att de inte längre gör enkla jobb. De kan lösa det mesta och har möjlighet att erbjuda det som tidigare kanske verkat omöjligt.

Optileks investerar mycket av sin årliga vinst i att hålla sig uppdaterade med den senaste tekniken för att kunna göra svårare och svårare jobb. De har ett stort utbud, däribland så finns de sedvanliga enstyrke, bifokala och progressiva glasen i diverse material. Men de har också mycket speciallösningar som till exempel Trifokala, Franklin, Dubbelsegment, Pilotprogressiva, Lenitcular med mera. I slutet av 2014 ingick de i ett samarbete med Silhouette där de sätter glas direkt i adidas sportbågar, något som tidigare endast varit möjligt genom adapter eller insert.

Single Vision

Enstyrkeglas används för att förbättra det naturliga seendet och för att korrigera eventuella synfel man har. Närsynthet, Översynthet och Astigmatism är väldigt vanligt bland många människor, med hjälp av Enstyrkeglas så kan vi korrigera synen så att man kan se både på långt och nära avstånd.

Närsynthet innebär att föremål på avstånd blir suddiga medan föremål nära dig har bra skärpa, detta korrigeras med hjälp av ett så kallat minusglas. Översynthet är motsatsen till Närsynthet, föremål på avstånd har bra skärpa medan avstånd nära blir suddiga, detta korrigeras med hjälp av så kallade plusglas. Astigmatism innebär att ögat har olika brytningskraft i olika riktningar. Ögat kan t.ex. vara normalsynt för vertikala linjer men närsynt för horisontella linjer. Detta korrigerar man med hjälp av cylinderglas.

Progressiva

Optileks har ett stort utbud av progressiva designer, allt från den enklaste lösningen till mer avancerade som är anpassade efter bäraren.

Vi har progressiva för inomhus och kontorsmiljöer, för utomhusbruk, som är anpassad för alla avstånd, för terminalarbete och många fler. Vi har det mesta, letar ni efter något specifikt så kan ni alltid kontakta oss för mer information om våra progressiva designer, och hitta något som passar er.